Drumetii in Paltinis

Drumetiile de orice fel, sunt o buna forma de fitness corporal, mental si sufletesc. Miscarea in aer liber si linistea padurii sunt cel mai eficient remediu pentru detasarea de starile emotionale si de stres – mintea se usureaza de gandurile apasatoare, si simturile devin mai receptive la natura.  

 Am pregatit pentru tine o scurta colectie a celor mai frumoase trasee montane din Paltinis: 

  •  Traseu: Păltiniș - Fraga – Rășinari (marcaj bandă galbenă pe fond alb) 

Un traseu lejer, de-a lungul marcajului bandă galbenă pe fond alb, potrivit familiilor cu copii și animalelor de companie, sau drumeților cu puțină experiență. 

Poteca vă va purta din Păltiniș, de la baza pârtiei Oncești, lin, prin păduri de conifere până la altitudinea de 1334 m, unde veți poposi în primul punct de belvedere. Cu forțe proaspete veți reporni la drum către Fraga, acolo unde vă așteaptă o vedere maiestuoasă a localității Râu Sadului, Orlat și Cristian. Puțin mai încolo pe Vârful Plaiului vă veți bucura de o priveliște completă, de 360 de grade, către Sibiu, Rășinari, Cisnădioara, cu munții Făgăraș în fundalul acesteia. 

Dificulatate: moderat 

Timp: 6:00 h 

  •  Traseu: Păltiniş - Poiana Găujoara - Cantonul silvic Muncel - Grădina Onceşti - Staţia Telescaun - Păltiniş( marcaj punct albastru pe fond alb) 

Traseul marcat cu punct albastru în jurul stațiunii Păltiniș este unul dedicat drumeților începători. Parcurge păduri de molid și confiere și oferă minunate priveliști asupra Munților Făgăraș, a orașului Sibiu și a Munților Cindrel. 

Dificulatate: usor 

Timp 2:35 h 

  •  Traseu: Păltiniş - Poiana Găujoara - Şaua Bătrâna (marcaj cruce roșie pe fond alb) 

Din Păltiniș către Șaua Bătrâna și apoi Vârful Bătrâna, traseul marcat cu Cruce Roșie este ideal pentru a fi parcurs de familii cu copii și animale de companie, iar iarna reprezintă un bun prilej de a încerca o sesiune de ski de tură. Șaua Bătrâna devoalează în culmea principală, la 1863 m o priveliște superbă asupra Sibiului și a Munților Făgăraș. În apropiere, drumeții care își doresc să se abată de la traseul clasic pe o scurtă porțiune, pot urca scurt pe Vârful Surdului sau Vârful Bătrâna, pentru câteva priveliști spectaculoase. 

Dificulatate: moderat 

Timp 2:00 h 

  •  Traseu: Staţiunea Păltiniş - Cantonul silvic Muncel - Poiana Bătrâna Mică - La pahar - Baraj Gâtu Berbecului (marcaj triunghi roșu pe fond alb) 

Din stațiunea Păltiniș, traseul traversează Cantonul Silvic Muncel și Poiana Bătrâna, cu panorame superbe peste Valea Sadului, spre Lacul Negovanu, singurul baraj arc din Romania. Lacul Negovanu se află în defileul numit Gâtul Berbecului la 1150 de metri altitudine. Barajul oferă privelisti impresionante ale acestei zone din judetul Sibiu, fiind unul dintre locurile ideale pentru vacanță, unde timpul pare să stea-n loc. Traseul este unul ideal pentru zile de vară, cu plimbări ușoare. 

Dificulatate: moderat 

Timp 3:10 h 

  •  Traseu: Şanta - Poiana Lupilor - Vf. Onceşti - Staţie telescaun Păltiniş (marcaj triunghi albastru pe fond alb)

Traseul marcat cu triunghi albastru poate fi parcurs ca atare sau ca traseu de tip buclă, pornind din Păltiniș, spre Șanta pe la Vârful Oncești și revenind prin bogata pădure de conifere de pe valea alăturată. Circuitul oferă priveliști largi și un parcurs lejer de-alungul drumului forestier, înapoi spre stațiunea Păltiniș. Traseul este unul ideal de parcurs pe timp de vară, în drumeții de familie sau cicloturism. 

 Dificulatate: moderat 

Timp 3:30 h 

  •  Traseu: Paltinis- Canaia - Iezer 

De la Cabana se poate urca pana pe varful Cindrel si apoi coborare catre lacul Iezer. 
Pana la refugiu sunt aproximativ 13 km. In varianata propusa de la refugiu la lac sunt aproximativ 3km 

 Dificulatate: moderat 

Timp 5:20 h 

 Pentru mai trasee puteti accesa:Trasee montane

                               Sa ai parte de destinatii speciale!

© 2021 Pensiunea Rara Paltinis. Toate drepturile rezervate

Web design by Media Serv.